بیمارستان فوق تخصصی تهرانپارس با استفاده از متخصصین مجرب و دستگاه های پیشرفته آماده خدمت رسانی به بیماران جهت انجام اسکوپی های تشخیصی و درمانی است. واحد اسکوپی در طبقه همکف بیمارستان در مجاورت داروخانه قرار دارد. تخصصهای موجود در گروه اسکوپی شامل گوارش، ریه و اورولوژی (در اتاق عمل جنرال) می باشند.
پذیرش بیمار در اسکوپی
در گروه اسکوپی پذیرش بیماران به دو روش سرپایی و بستری صورت میگیرد:
– پذیرش سرپایی: بیماران با داشتن نامه پزشک به صورت تلفنی یا حضوری وقتدهی میشوند و آمادگیهای لازم با توجه به نوع پروسیجر داده میشود. تشکیل پرونده سرپایی در زمان حضور بیمار در موعد مقرر توسط مسئول پذیرش انجام میشود.
– پذیرش بستری: پس از دستور پزشک جهت انجام پروسیجر و هماهنگی بخش بستری با بخش اسکوپی، پذیرش بیمار انجام میشود.
ترخیص از اسکوپی
– ترخیص بیماران سرپایی: بیمار پس از انجام پروسیجر و اجرای دستورات لازم به دستور پزشک و با دریافت آموزشهای مورد نیاز ترخیص میشود.
– ترخیص بیماران بستری: بیماران بستری پس از پایان پروسیجر با دستور پزشک به بخش مربوطه منتقل میشوند.
اقدامات مربوط به گروه گوارش
– اقدامات تهاجمی تشخیصی و درمانی از طریق آندوسکوپی دستگاه گوارش فوقانی و تحتانی
– خونریزیهای دستگاه گوارش به روشهای مختلف (Gl bleeding)
– پولیپکتومی برداشتن پولیپ از قسمتهای مختلف دستگاه گوارش
– گذاشتن پگ PEG جهت تغذیه در بیماران مبتلا به اختلال بلع
بیماری های مربوط به کبد
از جمله بیماری های شایع در کشور ما بیماری های کبدی می باشند که ممکن است منجر به فیبروز و در نهایت سیروز کبدی شوند. بیشترین شیوع کبد چرب در بین افراد دارای اضافه وزن، چاق، کم تحرک و نیز مصرف کنندگان الکل دیده می شود که این مسئله نشان دهنده نقش بارز تغذیه در ابتلا و یا پیشگیری از این بیماری است.
روش های تشخیص
روش های متعددی برای تشخیص بیماری های کبدی وجود دارد که در این بین بیوپسی کبد، از رایج ترین روش های موجود است. این روش در کنار مزایای خود، معایبی نیز دارد که محققان را بر آن داشته است که روش های نوینی برای تشخیص دقیق تر بیماری های کبدی ابداع کنند. یکی از جدیدترین و پیشرفته ترین تکنولوژی های ارائه شده جهت تشخیص و اندازه گیری دقیق شدت فیبروز و سیروز کبدی و همچنین استئاتوز کبد، انجام تست فیبرواسکن است. فیبرواسکن در بررسی برخی ضایعات کبدی ناشی از ابتلا به کبد چرب، هپاتیت نوع B , c و… بسیار موثر است.
فیبرواسکن چیست؟
دستگاه فیبرواسکن با استفاده از امواج اولتراسوند میزان سختی کبد را اندازه گیری کرده و شدت فیبروز و سیروز کبدی را تشخیص می دهد. انجام تست فیبرواسکن با نظر و صلاحدید پزشک معالج در موارد بسیاری می تواند جایگزین بیوبسی کبد باشد. مدل جدید این دستگاه علاوه بر اندازه گیری میزان سختی کبد(فیبروز) دارای قابلیت اندازه گیری CAP در طی انجام تست می باشد. CAP یک پارامتر معتبر برای تشخیص استئاتوز (میزان چربی در سلول های کبدی) به صورت کمی می باشد. این تست در صورت نیاز به راحتی قابل انجام است و یک ارزیابی دقیق و منحصر به فرد از کبد را ممکن می سازد. انجام فیبرواسکن یک روش غیر تهاجمی و بسیار ساده است که فقط به چند دقیقه وقت نیاز دارد. پزشک از شما می خواهد که به پشت بخوابید. دست راست خود را زیر سر قرار دهید سپس امواج از انتهای یک پروب اولتراسوند کوچک به کبد فرستاده می شود. دستگاه میزان چربی و سفتی کبد را نشان می دهد.
– فیبرواسکن کبد
– بیوپسی کبد
– هیدروتراپی کولون برای آمادهسازی کولونوسکوپی و جراحی کولون
– پاراسنتز مایع آسیت
اقدامات تشخیصی و درمانی گروه اورولوژی
– TURT رزکسیون تومور مثانه جهت درمان تومور مثانه
– TURP رزکسیون تومور پروستات جهت درمان بزرگی پروستات
– یوروتروسکوپی
– یوروتروتومی جهت درمان تنگی مجاری ادراری
– بیوپسی پروستات
– سیستوسکوپی تشخیصی
– جراحی کلیه (TUL)
– جراحی کلیه
– اعمال اندواورولوژی
– اورولوژی زنان
– جراحی لاپاروسکوپی پروستات
– جراحی ترمیمی و پلاستیک مجرا، انحنای آلت تناسلی و اختلالات عملکرد مثانه
اقدامات تشخیصی و درمانی گروه ریه
– برونکوسکوپی