فیزیوتراپی بیمارستان فوق تخصصی تهرانپارس با بهرهگیری از نیروی انسانی متخصص و کارآزموده در دو شیفت کاری صبح و عصر آماده ارائه خدمات فیزیوتراپی است. فیزیوتراپی بیمارستان با تجهیزات مدرن الکتروتراپی، مکانوتراپی، کرایوتراپی، لیزر، بیوفیدبک و ایزوکینتیک مجهز است.
اقدامات بخش
این بخش علاوه بر ارائه خدمات به بیماران سرپایی، به بیماران بستری در بخشهای مختلف بیمارستان نیز خدمات تخصصی ارائه مینماید که این خدمات شامل مشاوره فیزیوتراپی و توانبخشی، فیزیوتراپی تنفسی و فیزیوتراپی اندامها با هدف جلوگیری از عوارض جراحی و بستری، جلوگیری از عفونت ریهها، افزایش ظرفیت و بهبود عملکرد تنفسی، جلوگیری از محدودیت حرکتی و بهبود دامنه حرکتی مفاصل است. همچنین واحد توانبخشی و بازتوانی در مجاورت بخش فیزیوتراپی آماده ارائه خدمات ویژه جهت بیماران قلبی و عروقی است.
بازتوانی قلبی
توانبخشی مجموعه ای است از اقدامات هدفمند که در آن به فرد کمک میشود تا توانایی از دست رفته خود پس از یک واقعه، بیماری یا آسیب را که منجر به محدودیت عملکردی وی شده است مجدداً به دست آورد. هدف توانبخشی این است که افراد ناتوان بتوانند از حداکثر کارآیی خود بهره گرفته و احساس خود ارزشمندی و مفید بودن برای جامعه داشته باشد. بازتوانی موجب بهبود عملکرد سیستم گردش خون، افزایش توانمندی بیمار و بازگشت به جامعه می باشد.
کلینیک کنترل درد
درمان دردهای مزمن که به مسکن ها جواب نمی دهند در مفاصل زانو و آرنج، کمر درد _درد شانه –میگرن –اسپاسم عضلات – اختلالات گوارشی –و ماساژ درمانی توسط پزشک متخصص طب ورزشی انجام می شود. نوع درمان و هدف از درمان ممکن است برای افراد مختلف متفاوت باشد. یک فرد مسن که دچار سکته مغزی شده، ممکن است هدفش از بازتوانی، کسب توانایی لباس پوشیدن و حمام کردن بدون کمک دیگران باشد. برای یک فرد جوان که دچار حمله قلبی شده، بازگشت به کار و فعالیت های طبیعی اهمیت دارد و کسی که به یک بیماری ریوی مبتلا شده، توانبخشی ریوی به منظور تنفس بهتر و بهبود کیفیت زندگی در اولویت می باشد.لذا توانبخشی شامل رشته های مختلف زیر می باشد:
نکاتی چند درباره ماهیت فیزیوتراپی
– فیزیوتراپی، فراهم کننده خدمات برای مردم و جمعیتها میباشد تا حداکثر حرکت و توانایی عمل(Movement and functional ability) را در طول دوران زندگی حفظ نماید ویا توسعه داده و به حال اول بر گرداند. فیزیوتراپی شامل ارایه خدماتی است به حرکت و عملکرد فرد میباشد که توسط فرآیند پیری یا صدمات و بیماریها، مورد تهدید قرار میگیرند. حرکت(Movement) کامل و کارامد در قلب چیزی قرار دارد که از آن به عنوان سلامتی نام برده میشود.
– فیزیوتراپی به شناسایی و افزایش پتانسیلهای حرکتی برای بهبود، پیشگیری(Prevention)، درمان و نوتوانی، میپردازد. فیزیوتراپی شامل اثرات متقابل فیزیوتراپیست، بیمار وخانواده آنها و یا سایر افرادی میباشد که از بیمار مراقبت میکنند، بر یکدیگر میباشد، تا بتوانند پتانسیلهای حرکتی بیمار را ارزیابی کرده و در ایجاد اهداف مورد نظر همه با استفاده از دانش و مهارتهای ممتاز فیزیوتراپیست به توافق برسند.
– دیدگاه منحصر به فرد فیزیوتراپیست از بدن و نیازها و پتانسیلهای حرکتی آن برای رسیدن به تشخیص و استراتژی درمانی نقش اساسی دارد و تثبیت کننده هر موقعیتی میباشد که در آن خدمات ارایه میشود. این شرایط با توجه به هدف فیزیوتراپی در بهبود سلامت، پیشگیری، درمانی و بازتوانی، متغیر است.
– ماهیت فرایندهای فیزیوتراپی: فیزیوتراپی، خدمتی است که تنها توسط و یا با هدایت و نظارت یک فیزیوتراپیست صورت میگیرد و شامل: بررسی، تشخیص، برنامه ریزی درمانی، مداخله و ارزیابی میباشد.
– بررسی (Assessment): شامل معاینه (Examination) انفرادی و گروهی نقصهای بالقوه یا بالفعل، محدودیتهای عملکردی، ناتواناییها، یا سایر مشکلاتی که توسط گرفتن تاریخچه، غربالگری و همچنین با استفاده از آزمایشات خاص و اندازه گیری و ارزیابی نتایج معاینات از طریق انالیز آنها در چهارچوب یک فرایند منطقی بالینی میتوان به آن پی برد.
– تشخیص (Diagnosis): از معاینات و ارزیابی آنها بدست میآید و بیانگر نتیجه حاصل از فرایند منطقی بالینی میباشد. تشخیص ممکن است به صورت نقص حرکتی بیان شود یا شامل دستههای مختلفی از آسیب ها، محدودیتهای حرکتی، توانایی ها/ناتوانی ها یا سندرم ها باشد.
– برنامه ریزی (Planning): با تعیین نیاز به مداخله آغاز میشود و معمولا به ایجاد برنامهای برای مداخله ختم میشود که شامل اهداف نهایی قابل اندازه گیری که با بیمارخانواده یا فردی که از وی مراقبت میکند، قابل بحث میباشد.
– مداخلات (Intervention): انجام میشوند و برای رسیدن به اهداف توافق شده تغییر میابند و میتواند شامل: درمان با دست، بهبود حرکتی، استفاده از وسایل فیزیکی، مکانیکی و الکتریکی-درمانی، آموزش عملکرد، فراهم کردن وسایل کمکی و نحوه استفاده از آن ها، راهنمایی و ارایه مشورت به بیمار، مستند سازی، هماهنگی و ارتباطات باشد. مداخلات همچنین ممکن است با هدف پیشگیری از آسیب ها، محدودیت های حرکتی، ناتوانی ها یا صدمات صورت گیرند که در این صورت شامل بهبود و حفظ سلامتی، کیفیت زندگی و توانایی در تمام سنین و جمعیت ها میباشد.
جایگاه درمان فیزیوتراپی در کجا قرار دارد؟
فیزیوتراپیست ها یکی از بخش های اساسی در سیستم های ارائه دهنده خدمات مرتبط با سلامت می باشند. فیزیوتراپیست ها به شکلی مستقل خدمات مرتبط با سلامت ارائه می دهند و بر طبق اصول برنامه های بازتوانی و نوتوانی، برای احیای مجدد عملکرد و کیفیت بهتر زندگی در افرادیکه بدون حرکت می باشند یا نقصهای حرکتی دارند، به کار می پردازند. فیزیوتراپیست ها توسط اصول اخلاقی خودشان هدایت می شوند. بنابراین آنها ممکن است درگیر یکی از اهداف زیر گردند:
– ارزیابی(Evaluation): مستلزم انجام مجدد معاینات با هدف ارزیابی نتایج حاصل میباشد.
– حفظ و یا برگرداندن سلامتی برای فرد یا جامعه: جلوگیری از آسیب ها و محدودیت های عملکردی و ناتوانی ها
– انجام مداخلات برای بازگرداندن مجدد تمامیت سیستمهای اساسی بدن و مورد نیاز برای حرکت، افزایش عملکرد و بهبودی مجدد، بالا بردن ظرفیت مربوطه، و بهبود کیفیت زندگی در افراد و جامعه.